Blog Details
16 okt

Met de onthulling van het bouwbord is de Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld Noord officieel van start gegaan.

Wij werken samen aan een aardgasvrije toekomst

Met de onthulling van het bouwbord is de Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld Noord officieel van start gegaan. Deelnemers aan de proeftuin kunnen sinds 5 oktober subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun woning. De subsidie is bedoeld voor spouwmuur- en glasisolatie, het afkoppelen van de gasaansluiting en het vervangen van de gaskookplaat door een elektrische kookplaat. Voor de daadwerkelijke aansluiting op het warmtenet maken medewerkers van Het Groene Net een afspraak voor een huisbezoek. Vanzelfsprekend houden zij zich aan de actuele coronamaatregelen.

Met de onthulling van het bouwbord is deze mooie mijlpaal in de proeftuin letterlijk op de kaart gezet. Vanaf nu werken de gemeente, Stichting Dubbel Duurzaam, Het Groene Net én natuurlijk de bewoners van Limbrichterveld Noord samen aan een aardgasvrije toekomst.

Bezoek de modelwoning

Speciaal hiervoor is aan de Marshallstraat 1c een modelwoning ingericht, waar gastvrouw Lynn Burgers dagelijks op afspraak klaar staat voor bewoners en belangstellenden. U kunt hier onder meer terecht voor meer informatie over de proeftuin en de technische aanpassingen in uw woning. Ook voor vragen over de subsidieaanvraag, ondersteuning bij het invullen of het ophalen van een papieren exemplaar bent u hier aan het juiste adres.

Onze gastvrouw ondersteunt desgewenst ook bij het aanvragen van offertes voor het isoleren en het afkoppelen van de gasaansluiting. Daarnaast kunt u in de modelwoning de warmte-afleverset van Het Groene Net bekijken (ter vervangen van uw gasverwarming) en het verschil ervaren tussen koken op gas en op inductie. In de modelwoning is ook een medewerker van Het Groene Net aanwezig om vragen te beantwoorden. Kortom, een bezoekje meer dan waard!

Door de coronamaatregelen is een bezoek aan de modelwoning voorlopig alleen mogelijk op afspraak. U kunt een afspraak maken via aardgasvrij@sittard-geleen.nl of telefoonnummer 046-4778222.

< Ga terug